Blog

Numerologija imena – vodič i info

Loading...

Poznata i sve češće upotrebljavana „disciplina“ je numerologija imena i prezimena, gde se za svako određeno lično ime nalazi broj koji je dodeljen slovima, i na kraju se izračunava „lični broj“ imena i prezimena, koji služi generalno kao i horoskop, da prorekne sudbinu, te da odredi slaganje sa drugim brojevima, aspekte zdravlja i poslovnog života i tako dalje.

Poznato je od ranije da je numerologija povezana pre svega sa datumom rođenja neke osobe, ali se stručnjaci iz ove oblasti ne slažu da se mogu poistovetiti brojevi imena i brojevi rođenja, te da se za neku osobu mogu „sračunati“ kao jedinstveni. 

Tumačenje numerologije imena i prezimena, opšte karakteristike i važna pravila 

U nastavku teksta će biti opisan jedan svojevrsni vodič za određivanje ličnog broja vašeg imena, te i data značenja i opšte karakteristike pojedinih brojeva, mada svakako ako ste pobornik ove discipline koja se ne može nazvati naučnom, možete da se obratite profesionalnom numerologu.

Numerološki broj imena se dobija tako što se sabiraju svi brojevi koji su pak dodeljeni slovima u imenu, kao i u prezimenu, i na kraju ako se dobije dvocifren bvroj odn se i salje sabora dok se ne dobije jedinični broj od 1 do 9.

Važno je znati da se za računanje ličnog broja imena ne sme i ne može nikada da koristi nadimak, umanjenica ili hipokoristika ličnog imena, kao i da sme da se upotrebljava samo prezime koje ste dobili rođenjem od roditelja (nasleđeno), a nikako ono koje ste promenili stupanjem u brak ili iz nekog drugog razloga.

Svaki broj u imenu koji se dobije sabiranjem brojeva dodeljenih slovnim simbolima, ima jednu sposobnost da praktino predvidi na osnovu imena sasvim realistične aspekte u životu (ona četri osnovna su – ljubav; posao; sreća i zdravlje), a na vama je da li ćete u to da poverujete ili ne.

Računanje ličnog numerološkog broja imena i dodeljivanje brojeva svakom slovnom znaku 

Najpre je važno naučiti koji je broj dodeljen za koje slovo u abecedi, te će u nastavku teksta biti obješnjen najpre taj „prvi korak“, po kome se svakom slovnom znaku daje jedan broj od 1 do 9.

Slovima A-J-S-Š odgovara numerološki broj 1.

Slovima B-K-T odgovara numerološki broj 2.

Slovima C-Č-Ć-L-U odgovara numeroločki broj 3.

Loading...

Slovima D-M-V odgovara numerološki broj 4.

Slovima E-N odgovara numerološki broj 5.

Slovima F-O odgovara numerološki broj 6.

Slovima G-P odgovara numerološki broj 7.

Slovima H-Z-Ž odgovara numerološki broj 8.

Slovima I-R odgovara numerološki broj 9.

Loading...

Važna je napomena da slovima koja se sastoje iz dva simbola kakva su Nj kao N i J; te slovo Đ kao D i J; i slovo kao D i Ž, odgovara numerološki broj za svako pojedino slovo koje je i napred i navedeno. 

Sada je najbolje na jednom primeru i objasniti računanje numerologije imena i prezimena i kako se dobija jedan numerološki broj.

Dakle, ako se uzme lično ime M A R K O M A R K O V I Ć onda postupak izgleda uprošćeno upravo na ovaj način:

U imenu i prezimenu imamo dva slovna simbola M, kojima je po ranijem sistemu dodeljen broj 4, pa u imenu dakle postoje dva broja 4 koja će se kasnije sabirati;

U imenu i prezimenu su zastupljena i dva slovna simbola A koja imaju kao lično dodeljeni broj 1, pa će se i on u nastavku sabirati;

U imenu su i u prezimenu zastupljena dva slova R kojima je dodeljen broj 9, pa će se i ta dva broja kasnije sabrati;

U imenu i prezimenu postoje i dva slova K kojima je dodeljen numerološki broj 2, koji će kasnije biti predmet sabiranja;

U imenu i prezimenu koje je navedeno postoje i sva slova O kojima je dodeljen broj 6 koji će biti predmet sabiranja;

Ostala su slova u prezimenu – slovo I kome je dodeljen broj 9; slovo V kome je dodeljen broj 4 i slovo Ć kome je dodeljen broj 3 i koji će takođe biti sabrani.

Dakle ako se ime M  A  R  K  O  M  A  R  K  O  V  I  Ć prevede ubrojčane simbole to izgleda ovako:

4   1   9   2   6   4    1   9   2   6   4   9   3 

Kada se izvede na kraju jedan konačan zbirzbir iz navedenih brojeva, onda to izgleda ovako 4+1+9+2+6+4+1+9+2+6+4+9+3=60 i na dalje je 6+0= 6, pa je lični broj ovog imrna broj 6.

Da ne postoji poklapanje sa ličnim brojem imena i sa brojem koji po numerologiji označava datum rođenja sasvim je jasno, te nema potrebe da se takva hipoteza i na dalje dokazuje.

Šta znače pojedini numerološki brojevi imena i koje je njihovo značenje u aspektima života 

Numerološki broj 1 – ako ste prema prethodno navedenom postupku izračunali da je vaš broj imena jedan, koji se po nekada naziva i „srećan broj imena“, to prema stručnjacima numerologije ukratko označava sledeće:

Posao – Broj jedan označava novi početak u svakom životnom aspektu, te su ljudi čiji je ovo lični broj i rođeni da rade neke poslove koji im omogućavaju da pokažu sklonost ka vođstvu i da budu autoriteti.

Osoba ste koja je hrabra i istrajna i koja nikada nije sklona da odustane sve dok ne potroši sve raspoložive resurse i/ili ideje, pa ste vrlo cenjeni od saradnika i kolega kao neko na koga se uvek može osloniti.

Iako ste skloni da preuzmete inicijativu, vama je mana jer ne umete da radite za svoj kolektiv, te ste dosta sebični i veoma ste skloni da sve zasluge preuzmete za sebe.

Imate jaku individualnost, ne volite da gubite u životu, i veoma ste samosvesna osoba, vrlo ste ili inteligentni ili pronicljivi.

Prijateljstvo – odan ste i veran prijatelj, uvek ste pouzdana podrška i oslonac u svakoj situaciji.

Mana vam je što ne podnosite da bilo ko bude uspešniji i bolji od vas, pa ste često ljubomorni, i težite da budete glavni i uvek hvaljeni, što olako dosadi ljudima koji vas vole jer ne mogu uvek da „paze šta treba da kažu da bi vama udovoljili“.

Ljubav – osobe ovog broja imena nisu romantične u ljubavi, teže da zasnuju brak i porodicu i najbolje se slažu sa osobama čiji je lični broj imena takođe broj 1.

Zdravlje – ove osobe pate od problema sa glavoboljama ili sa kardiovaskularnim sistemom, ali imaju i predispozicije za neke nasledne bolesti.

Numerološki broj 2 – označava one osobe koje su predodređene da dele sve u životu, te da najviše vole da rade „kao par ili tamdem2 i da se dopunjavaju sa druigima u svim aspektima.

Posao – vrlo ste maštoviti i skloni da planirate neke ideje dugo i marljivo, ali ih teško realizujete jer nalazite stalno neke mane i nedostatke, i premišljate se i neodlučni ste u poslu.

Prijateljstvo – vrlo ste skloni da loše procenjujete ljude, te da svakome verujete i zato nemate punom pravih prijatelja, jer vas oni nkoje i imate samo iskorišćavaju i na kraju vas odbace, iako ste vi neko ko voli im ima uvek nameru da svcakome pomaže i smatrate da je sreća više vredna ako se podeli.

Ljubav – veoma ste romantična osoba, alio to dovodi do toga da partnere idealizujete i da u njima vidite sam,o dobrte osoibine, što kasnije neminbovno vodi razočaranjima, kada shvatite da ste se pretzerano zaneli i pogrešili u procenama.

Zdravlje – vaši osbovni problemi su stres i introvertnost, koji nastaju kada ne možete da se baš suočite sa svim stvarima koje vas muče, pa se trudite da se na neki način „sa sobom rešite u sebi“ što nikuda ne vodi osim stvaranju stanja depresije. 

Numerološki broj 3 – osoba ste koja je uvek puna optimizma i pozitivne energije, imate uvek neke izvanredne nove ideje i planove.

Težite da sve rešite na miran način i bez konflikta; omiljeni ste u svakom društvu, mada ste skloni da se nekada ponašate nestrpljivo i da ste afektivni. 

Numerološki broj 4 – strpljiva ste osoba koja je naučena da se uvek lako prilagodi i da se bez stida usavršava i da uvek uči nešto vovo i da tako ostvari bolje rezultate.

Veoma ste generalno kreativna osoba, pa ste predodređeni da se bavite nekim poslovima na polju kulture, umetnosti ili humanitarnog rada jer ste plemenita i velikodušna osoba. 

Numerološki broj 5 – vama je osnovni životni cilj ostvarenje ličnih sloboda i ciljeva i želite da se ponašate bez kompromisa i nametnutih pravila, pa ste neko ko je vrlo kreativan i imate sluha da predvidite na pravi način buduće događaje. 

Numerološki broj 6 – veoma ste veliki perfekcionista i sitničava osoba; u komunikaciji sa svim ljudima ste vrlo plemeniti i velikodušni; ljubazni ste i rado drugima pomažete ali ne tako retko vi zapostavite sebe i svoje potrebe pa ste onda nesrećni kada to shvatite. 

Numerološki broj 7 – vi ste nezavisna i vrlo uporna osoba, koja je sklona da uvek smišlja neke originalne ideje i planove, te ste poznati kao inovator i vrlo ste cenjeni kao ozbiljan i vrlo vredan radnik. 

Numerološki broj 8 – vama je važna sigurnost u životu i vrlo ste fokusirani da ostvarite sve svoje ciljeve i planove, kao i da dostignete određeni društveni status i položaj. 

Numerološki broj 9 – vi ste praktično „rođeni“ da pomažete drugima, plemeniti ste i saosećajni, a uz sve to ste vrlo pošteni i čestiti kao osoba, pa ste među svima vrlo omiljeni i „osoba ste baš za primer“.

Sponzorisano:

Loading...